Οκτώβριος 2017

Αρχιεπισκοπή Αθηνών - «Αποστολή»

Το ΚΙΚΠΕ ενίσχυσε οικονομικά τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη λειτουργία του πολυσχιδούς φιλανθρωπικού της έργου, που περιλαμβάνει διάθεση τροφίμων, ιατροφαρμακευτική , υγειονομική και ψυχολογική βοήθεια, μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση.

Οκτώβριος 2017

Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα

Το ΚΙΚΠΕ ενίσχυσε οικονομικά το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα για την πραγματοποίηση του ερευνητικού του έργου του και τη διοργάνωση μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Οκτώβριος 2017

Εμπλουτισμός Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Όπως κάθε χρόνο, το ΚΙΚΠΕ προμήθευσε και για την τρέχουσα περίοδο 4.000 βιβλία σε 11 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

 • Αισχύλεια Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας
 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας
 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Αχαρνών
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου
 • Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
 • Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης
 • Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
9-22 Οκτωβρίου 2017

Σεμινάριο διδακτορικής κατάρτισης στην αρχαιοελληνική και ρωμαϊκή νομισματική

Η Νομισματική Συλλογή ΚΙΚΠΕ συμμετείχε στο σεμινάριο που οργάνωσε με επιτυχία η Γαλλική Σχολή Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό έλαβε χώρα επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Μουσείο Μπενάκη με επιτόπου παρουσίαση της Συλλογής.

3-12 Ιουλίου 2017

Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής

H Νομισματική Συλλογή ΚΙΚΠΕ συμμετείχε ενεργά στο πρώτο «Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής» που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών).

Ιούνιος 2017

Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος (ΕΒΕ)

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος (ΕΒΕ) διοργανώνει την εκδήλωση «Ο Δημήτριος Καπετανάκης αναγνώστης και οι αναγνώστες του Καπετανάκη». Ομιλητές οι Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, Κώστας Ιωαννίδης και Εμμανουέλα Κάντζια, η οποία έχει αναλάβει, την επιμέλεια της έκδοσης των απάντων του Δημητρίου Καπετανάκη με την οικονομική στήριξη του ΚΙΚΠΕ. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αντιπρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ και του Δ.Σ. του ΚΙΚΠΕ, ο Μάνος Δημητρακόπουλος.

Μάιος 2017

11ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σύγχρονες τάσεις στην Κλασική Φιλολογία

«Ενδοκειμενικότητα και ρωμαϊκή λογοτεχνία»

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις 25-27 Μαϊου. Διοργανώνεται από το Corpus Christi College (University of Oxford) και το Τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ με τη συμμετοχή 28 διαπρεπών κλασικών φιλολόγων. Πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του ΚΙΚΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Απρίλιος 2017

Επιμορφωτικά Σεμινάρια «Από την έρευνα στη διδασκαλία»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

Στις 28 και 29 Απριλίου πραγματοποιούνται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης, τα οποία καλύπτουν τέσσερις τομείς της διδακτέας ύλης: Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα